Столичният кмет Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова / БГНЕС, архив
Кметът на София Йорданка Фандъкова има сериозни забележки по отношение на строителния надзор на ремонта на улица "Граф Игнатиев" и е наложила санкция от 100 хиляди лева. Това каза самата тя в коментар за критиките по отношение на ремонтите в столицата,
 
Столична община коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“

Кметът заяви, че вече е възложила "контрол на контрола". "Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола. Поканила съм компетентни представители на Университета по архитектура и геодезия. Те вече бяха на обекта, направиха първите огледи. Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на УАСГ, така също и по отношение на начина на изпълнение“, обясни тя.
 
Главният архитект на София: Държим на изпълнението и качеството на крайния продукт

По думите на Фандъкова строителният надзор има много важни функции, които обаче са останали встрани от дебата. „Но аз имам сериозни бележки по отношение изпълнението на задачите на строителния надзор. Вече ги санкционирах със 100 хиляди лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях - специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре“, посочи още столичният кмет.

Кога ще бъде завършен ремонтът на улица „Граф Игнатиев“?

Йорданка Фандъкова призова да се изчака завършването на проекта и тогава на място всеки сам да прецени ремонта.