До месец по улица „Граф Игнатиев“ в София трябва да тръгне отново трамваят, а кога окончателно ще бъде завършен ремонтът на една от най-емблематичните столични улици, все още не е съвсем ясно. Това се разбра от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя коментира темата днес, след като загражденията на част от трасето бяха отворени и се видяха некачествено изпълнени части от него.
 
Неравности по настилката и зле изпълнени фуги се виждат на снимките, публикувани от групата „Спаси София“, които накараха десетки софиянци да се възмутят от начина, по който се изпълнява ремонтът на улица „Граф Игнатиев“.
 
Очакваше се улицата да бъде завършена до октомври, след това срокът беше преместен до ноември.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче днес уточни, че по договор фирмата изпълнител трябва да е готова до март. Тя допълни, че единствената грешка, която вижда в ситуацията до момента, е фактът, че загражданията са отворени, преди да бъде завършена работата:
 
„Срокът по договора е март месец, това е ясно, защото още при представянето на договора, това стана ясно. Бяха поели ангажимент да бъде по-рано завършен. За мен е важно да пуснем трамвая в началото на следващия месец така, както беше поет ангажиментът, а за останалите обекти - ако го завършат по-рано, добре, но ако не, за мен е по-важно качеството, отколкото свършването на обекта по-рано. В момента има три нива на отговорност - от изпълнителя, от надзора и от възложителя. Ние сме далеч от този момент, така че към момента проектът продължава да се изпълнява. Навсякъде се работи и се надявам всичко, което е проблемно, да бъде навреме отстранено“, каза Фандъкова.
 
Това, което се знае досега, е, че до месец трамвай по „Графа“ трябва да тръгне, но кога хората ще могат да се придвижват по улицата спокойно - все още не е ясно. Засега фирмата изпълнител не подлежи на санкции за забавяне.