/ Димитър Панев
Столична община коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“
99115
Столична община коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“
  • Столична община коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“
Всеки може да види как изглежда настилката в градинката пред столичната църква "Св. Седмочисленици", но дали на някого му харесва или не, е въпрос на лично възприятие. С тези думи зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев коментира негативните реакции по отношение на визията и качеството на ремонта, който се извършва в района на ул. "Граф Игнатиев.

Крусев заяви, че няма спомен някога да е правена такава реконструкция на централната градска част на София като тази. Ръководителят на екипа, който извършва ремонта, Иво Пантелеев пък добави, че площадът пред „Ленбаххаус” в Мюнхен е направен с аналогичен материал, така че, "ако някой каже, че материалът пред "Св. Седмочисленици" не е качествен, то той просто няма компетенции".

ремонт София
Димитър Панев


По отношение на ремонта са се казали много неистини, категоричен бе Евгени Крусев, който се аргументира с твърденията, че плочките пред храма са от мрамор. "Това не е мрамор, а бетонни павета, които имат устойчивост на износване и качества против хлъзгане при мокро време", каза той.

Нямам спомен да се е правила такава реконструкция на централната градска част в София, категоричен бе Крусев  и допълни: "Само в зона 2, която обхваща улиците "Граф Игнатиев", "Солунска", "Цар Иван Шишман" и "6-ти септември", се сменят 50 000 кв. м. при павенца с размери 10х10 сантиметра. Можете да си представите какъв труд е. Всички можем да видим паветата как изглеждат, въпрос на лично възприятие е дали на някого му харесват или не, тъй като има различни мотиви, преплетени в избора на настилка, но, пак казвам, това е лично възприятие. Нашата основна цел е да следим тези павета, каквито и да са те, да бъдат подредени по най-качествения възможен начин".  

Кога ще бъде завършен ремонтът на улица „Граф Игнатиев“?

Ръководителят на екипа, който извършва ремонта, Иво Пантелеев добави, че няма да допусне дейността му да бъде компрометирана. "Който отиде от вас в Мюнхен, там има един сравнително нов проект - на архитекта Норман Фостър - Lenbachhaus ("Ленбаххаус"). Площадът пред "Ленбаххаус" е направен с аналогичен материал. Така че ако някой казва, че този материал не е качествен, той просто няма компетенции. А хейтърите са за това - да мразят", каза Пантелеев.

Намеренията на общината са движението на моторни превозни средства в района да бъде възобновено до началото на ноември.