Приключи кризата с барикадиралия се мъж в софийския квартал „Овча купел”. Това потвърди за NOVA зам.-директорът на столичната полиция.

До развръзката се стигна след като трима командоси влязоха при мъжа в дома му.

По време на операцията няма пострадали хора или служители на МВР, заявиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

БГНЕС


Два екипа на Спешна помощ са на място. При прегледа мъжът е бил спокоен и уравновесен и не се е наложило да бъде хоспитализиран. 

На кратък брифинг директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Георги Хаджийски и зам.-директорът Антон Златанов оцениха операцията като много професионална.

Продължава барикадата на въоръжения мъж в „Овча купел“ (ВИДЕО)

Пред журналисти те обясниха, че преди време мъжът е отишъл на интервю за работа, но тя му е била отказана. Оттогава започнал да заплашва работодателя с убийство. В събота полицаи отишли на проверка и тогава мъжът се е барикадирал.

Очаква се с прокурорска мярка да бъде отведен в психиатрично заведение.

В апартамента му полицията е намерила един газов пистолет, но се знае, че той е изхвърлил втори през балкона. Органите на реда търсят оръжието.

Екшън в Овча купел: Мъж заплашва с пистолет хората от блока

57-годишният мъж стреля с пистолет късно снощи и се барикадира в апартамента си. Опитите да бъде изведен продължиха над 20 часа. Оказва се, че той притежава газов пистолет.

БГНЕС

По информация на NOVA мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е многократно в психиатрия. През 2015 г. е вадил пистолет в заведение, а преди месеци е стрелял с газово оръжие по тийнейджъри около блока си.

Маринов: Мъжът, който се барикадира в „Овча купел“, не е опасен (ВИДЕО)

Вътрешният министър Младен Маринов каза малко по-рано, че въоръженият мъж "не застрашава живота си или на други хора".

БГНЕС

Няма опасност за хората, които живеят наоколо, допълни той. Цяла вечер с него са говорили психолози и негови близки, които се очаквало да му повлияят да излезе от дома си. Работи се по извеждането му.
nova.bg