/ БГНЕС
Срокът за изпълнение на паркинга на четири нива в район "Слатина", със 160 паркоместа, е една година. Срокът не е за сметка на качеството, разбира се. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Изграждането на етажния паркинг в столичния район „Надежда“ завършва до края на лятото (ВИДЕО)

Председателят на СОС Георги Георгиев заяви, че когато си свършат толкова добре работата, дори опозицията няма какво да каже на въпреки. "Нека така да работим, по този модел", добави той.

БГНЕС

Георгиев отбеляза, че ще има и 16 места за електрически автомобили, добавяйки, че третото ниво на паркинга ще бъде пригодено за събития, а последното ниво ще разполага с многофункционално спортно игрище.

Председателят на СОС подчерта, че когато си свършат толкова добре работата, дори опозицията няма какво да каже на въпреки. "Нека така да работим, по този модел", добави той.

БГНЕС

"Моделът е общински търговски дружества, които работят добре, правят си добре спектъра и правят добри проекти, да участват със собствено финансиране и да получат съфинансиране от програмите на Европейската комисия, и по-специално финансовите инструменти, какъвто е фондът в момента. Така изградихме Женския пазар, така изградихме Парк "Възраждане" и Аквапарка, направихме много игрища по този модел", каза от своя страна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на Общинския съвет и на общинските съветници, че са подкрепили този начин на развитие – вместо да се разграбват имоти, да се използват за градски проекти.

БГНЕС

Столичният кмет благодари специално на председателя на СОС Георги Георгиев да помогне за създаването на специална програма за изграждането на етажни паркинги, като подчерта и неговите заслуги, и тези на екипа му.

"Това е вторият етажен паркинг, който се изгражда", отбеляза Фандъкова, като допълни, че проектът е бил обществено обсъден максимално и обществено приет. "Надявам се да бъде изпълнен качествено и в срок, за да може близо 160 автомобила да паркират тук", каза още Фандъкова.

Столичният кмет се обърна към изпълнителите на проекта с думите: "Моля ви, спазвайте проекта точно. Работите в срок, по-кратък, ако може. Качеството е важно, така че да няма компромиси в качеството."
БГНЕС