/ Снимка: Община Поморие
Община Поморие разполага с готов проект за изграждането на етажен паркинг, който се надява да бъде изпълнен до началото на следващия летен сезон. Това обяви по време на днешното редовно заседание на местния парламент кметът Иван Алексиев.

По думите му, мащабният проект може да се реализира на два етапа, като до следващото лято могат да бъдат изградени три от общо петте етажа на съоръжението.

Пускат „синя зона" в Поморие

Една част от паркинга ще бъде използвана за търговски площи. Избраният терен се намира в непосредствена близост до сградата на общинската администрация. Капацитетът му ще бъде над 350 места. Припомняме, че Поморие анонсира проекта в началото на пролетта и направи опит да открие инвеститор, който да изгради паркинга. До този момент, стана ясно от думите на Алексиев, няма заявено категорично инвестиционно намерение.

Предстои в началото на следващата седмица да започне поставянето на информационни табели в общинския център, които да указват местата за паркиране, както и техния капацитет. Към момента на територията на Поморие функционират четири буферни зони за безплатно паркиране, както и осем платени паркинг зони. 

По време на днешното си заседание съветниците в морския град приеха искането за отмяна на двучасовото ограничение за паркиране в “синята зона“. Текстовете, касаещи паркирането, бяха актуализирани и с добавянето на електрическите автомобили, които ще могат да паркират в Поморие безплатно в целия обхват на “синята зона“. Останалите автомобили ще се таксуват на час, но без ограничение в престоя.
Станимир Димитров/БТА