В четвъртък следобед ще бъде пуснато движението на автомобили по директното трасе на Северния обход на Бургас в платното от кв. "Сарафово“ към кв. "Ветрен“. За движение ще бъде отворен и т. нар. тромпет в посока Траурен парк.

В края на май ще бъдат отворени за движение и останалите ленти на обхода.

До Великден пускат Северния обход на Бургас

В края на миналия месец служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков съобщи при проверка на място, че пътят ще бъде пуснат за експлоатация с Акт 15. Подобно на Северния обходен път на Поморие, по отсечката ще бъдат поставени знаци за ограничаване на скоростта до получаването на Акт 16, което трябва да се случи през лятото на тази година.

Строителството на Северния обходен път на Бургас започна в началото на 2021 година. Дължината му е около 5 километра, като свързва изхода на магистрала „Тракия“ с основния път за Слънчев бряг и Варна. Според заложени в проекта параметри, дейностите по изграждането му трябваше да приключат в средата на 2022 година. При първата копка беше обявено, че стойността на проекта е около 57 милиона лева - средства, осигурени от републиканския бюджет.
Станимир Димитров/БТА