/ БТА
В Сливен ще има улици "Мария Кюри" и „Шести артилерийски полк“.

Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по символика към Общински съвет Лидия Димитрова. Именуването им е сред предложенията, които ще бъдат разгледани на общинска сесия на 23 май.

Забраниха движението на тротинетки в пешеходните зони на Сливен

Едната улица е новоизградената между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“. Предложението тя да носи името „Шести артилерийски полк“ е внесено от Областния съвет и Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града.

Улицата се намира до паметника на Шести артилерийски полк в района на бившите военни поделения. В тази връзка ген. Кольо Милев, който е един от зам.-председателите на Общинския съвет изказа удовлетворение от името на военнослужещите в Сливен за предприетите от Общината дейности по благоустрояване в района на поделенията и изграждането на новата улица.

Втората улица се намира в кв. „Асеновец“ и е прилежаща към територията на Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Мария Кюри“. Предложението е тя да носи името на патрона на училището Мария Кюри. Вносител е колективът на гимназията. 

"През последните четири години не са предлагани нови имена на улици в града", посочи Димитрова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Велина Василева, БТА