/ БГНЕС
В Община Сливен шест басейна са годни да функционират през летния сезон, съобщиха от общинския пресцентър.

Председателят на Комисията по водноспасителна дейност инж. Снежана Кънева отчете, че плувните басейни на територията на града са „Спорт Палас", „Аква парк" - Градска градина и Комплекс „Св. Никола".

На територията на Сливенски минерални бани са Комплекс „Аглика", „Ветрови хълмове" и „Калина". В случай на откриване на нови водни обекти за обществено ползване през летния сезон, те се проверяват, съгласно изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи.

В заповедта е разпоредено на кметовете на населените места - Бинкос, Гавраилово, Селиминово, Николаево, Злати войвода, Мечкарево, Самуилово, Панаретовци, Старо село, Крушаре, Желю войвода и Горно Александрово, на чиято територия се намират водни обекти, в срок до 16 май да издадат свои заповеди, съгласно наредбата.

Освен това се изисква да предприемат необходимите мерки по освежаване на постоянни надписи, които забраняват къпането в открити водни басейни и поставят указателни и предупредителни табели на тези места. 
 
БТА