/ iStock/Getty Images
В индустриалната зона на град Сливен е установена нерегламентирана площадка за разкомплектоване на автомобили, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Там са били открити двадесет излезли от употреба моторни превозни средства.

Проверката е в рамките на специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността, личността, наркоразпространението, нерегламентираното разкомплектоване на автомобили и контрол по пътна безопасност от 22 август на територията на община Сливен.

В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Районно управление - Сливен и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара Загора. Проверени са били заложни къщи, търговски и други обекти, частни домове, лица и превозни средства. Извършени са проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Резултатите от извършената проверка са отразени в протокол на РИОСВ - Стара Загора. 

На 15 юли полицаи задържаха петима в момент на разкомплектоване на крадени автомобили в землището на сливенското село Гавраилово. Незаконни автоморги съществуват в селата Чинтулово, Селиминово и Гавраилово, като трайно се превръщат в национална база за изкупуване на излезли от употреба автомобили.
Велина Василева/БТА