Съветниците на ГЕРБ в Ямбол искат отстраняването на председателя
Съветниците на ГЕРБ в Ямбол искат отстраняването на председателя / netinfo

Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Ямбол излязоха днес с декларация за отстраняването на председателя на Общинския съвет Наско Стефанов.

Съветниците са категорични, че действията на Наско Стефанов като председател на Общинския съвет след изключването му от партията имат за цел единствено да се парализира работата на съвета и кмета на общината, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Ямбол.

През последните шест месеца Наско Стефанов се е превърнал в марионетка на други политически сили, а от избирането му до сега Стефанов е струвал на общинския бюджет 40 000 лева за възнаграждения и осигуровки, без да докаже чрез работата си, че ги заслужава, се казва още в декларацията. Общинските съветници декларираха готовността за диалог с всички общински съветници за приемането на важни решения, от които зависи развитието на Ямбол.

Провалът на последната сесия поради липса на кворум, както и на няколко други преди нея по същата причина е груба проява на политическа безотговорност. Това на практика означава, че отсъстващите съветници отказват да изпълнява функциите си като част от най-важният колективен орган на местното самоуправление, се казва още в декларацията.