Стралджанските съветници подкрепиха важни проекти
Стралджанските съветници подкрепиха важни проекти / Общински пресцентър Стралджа

Първото за годината заседание на Общински съвет - Стралджа стартира с единодушно решение за възлагане на кмета Митко Андонов да предприеме необходимите действия , свързани с подготовката и кандидатстването за финансиране в ПУДООС с проект за реконструкция на водопроводната мрежа в село Зимница – ІІ етап, съобщават от общинския пресцентър. Общината разполага с готов технически проект, настоящият проект за втори етап отговаря на един от основните приоритети от Плана за развитие на общината за периода 2007-2013 г.

Общинските съветници възложиха на кмета Андонов да предприеме и необходимите действия, свързани с подготовката и кандидатстването на община Стралджа с други два особено важни за района проекти – „Общински пазар на гр. Стралджа” за близо 300 хил.лв. и „Подобряване съществуващата улична мрежа в населени места на Община Стралджа” на стойност около 660 хил.лв.

 

Дадено бе съгласие и за кандидатстване по проект „Красива България” за финансиране основния ремонт сградата на общинска администрация.