/ iStock/Getty Images
Иззето незаконно оръжие, установено нарушение на карантина и задържани за наркотици при операция на полицията в Котел, съобщиха от полицията.

Акцията е проведена на 19 и 20 март с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им на обществени места след 22:00 часа без пълнолетен придружител.

След акция в Сливенско: Разкрити престъпления и установени административни нарушения

Извършени са проверки на превозни средства, игрални зали и питейни заведения. Осъществен е контрол на криминалния контингент. Установени са трима непълнолетни на обществени места, на родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето.

В хода на операцията в 02:00 часа на 20 март в Котел е извършена проверка на лек автомобил, управляван от водач на 20 години от същия град. В него са намерени две пликчета, съдържащи канабис и метамфетамин.

61-годишен мъж е задържан за незаконно притежавано оръжие- ловна пушка. Установен е 27-годишен мъж от село Ябланово, нарушил карантина. По случаите са образувани бързи и досъдебни производства.