/ ОД на МВР-Сливен
Полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, е проведена на 5 март на територията на селата Градец, Жеравна, Медвен, Мокрен и Пъдарево, съобщиха от полицията.

Акцията е осъществена от служители на участък „Градец“ при Районно управление-Котел под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. Извършени са проверки на превозни средства, лица, части адреси, търговски и други обекти.

След акция в Сливенско: Хванаха шофьори с алкохол, наркотици и неплатени глоби

Проведена е беседа със самотно живеещи възрастни хора в посетените населените места. Установени са извършителите на грабеж, кражба на автомобил, повреждане на чужда собственост и незаконен добив на дърва.

В РУ-Котел са отведени и задържани две момчета на 18 години за грабеж, мъж на 29 за кражба на лек автомобил и 38-годишен мъж за причинени материални щети по лек автомобил, всички от село Градец.

В хода на операцията е оказано съдействие на служители на РДГ-Сливен при случай на превоз на незаконно добита дървесина. Съставени са актове на двама мъже от село Пъдарево. Съставени са още 30 акта по Закона за движение по пътищата и седем по Закона за българските лични документи.