/ БГНЕС
На три сигнала за оказване на помощ са се отзовали екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен през изминалото денонощие.

Заснежени, но проходими са пътищата в Община Сливен

В новозагорското село Баня е оказано съдействие за превозване на пациент на Центъра за Спешна помощ-Нова Загора. В 01:15 часа екипи са проправили път до хижа „Карандила”, около 02:45 часа е оказана помощ на двама грузински граждани закъсали с лек автомобил „Мерцедес” на пътя между селата Мечкарево и Николаево.

На територията област Сливен пътната обстановка е усложнена, поради силния вятър и снеговалежа. Засега остават отворени за преминаване на леки автомобили пътищата в област Сливен, като движението е затруднено от навявания и образуване на преспи.

Намалена видимост на АМ „Тракия”

Остава ограничението за товарните автомобили над 12 тона. Пътищата кръстовище „Петолъчка”-Котел и Нова Загора-Твърдица-Елена се почистват, но паради силния вятър бързо се образуват преспи. От Районните управления на МВР в Котел и Твърдица съветват гражданите да не тръгват на път, ако не е наложително.