/ БГНЕС
21 шофьорски книжки са отнети за седмица в Сливенска област при специализирани операции по контрол и пътната безопасност в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”, информират от ОД на МВР. 

След акция: Установиха водачи, употребили алкохол и наркотици

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1368 моторни превозни средства, и 1482 лица. Констатирани са 784 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

През изминалата седмица на територията на ОД на МВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 333 нарушения на скоростта. Издадени са 380 електронни фиша.

Специализирани операции и ежедневен контрол по пътна безопасност в Сливенско

В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 115 фиша.
За други нарушения са съставени 657 фиша. Актовете са 115. Установени са 8 неправоспособни водачи. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, трима от тях са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Петима водачи са употребили наркотични вещества по време на управление. Отнети са 21 шофьорски книжки, като 10 от тях са за неплатени глоби. Прекратени са 14 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива  употребили алкохол и наркотици.
 
1171 нарушения са констатирани за една седмица в Сливенско

От 10 август е в ход операция, разпоредена от главния секретар на МВР по засилен контрол на пътното движение. Тя ще продължи до 30 септември, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм.

В ОД НА МВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът по пътна безопасност в малките населени места и общински пътища.
ОДМВР Сливен