/ БГНЕС, архив
През изминалата седмица на територията на ОД на МВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен и в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”.

Проведе се спецакция на полицията по пресичане на наркорозпространението

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1662 моторни превозни средства, и 1831 лица. Констатирани са 754 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

1171 нарушения са констатирани за една седмица в Сливенско

От 13 до 19 август на територията на ОД на МВР с мобилни и стационарни камери са констатирани 309 нарушения на скоростта. Издадени са 474 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 132 фиша.

За други нарушения са съставени 638 фиша. Актовете са 90.  Установени са 9 неправоспособни водачи. 5 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, трима от тях са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Проведе се среднощна операция „Алкохол и Неправоспособни” в Сливен

Трима водачи са употребили наркотични вещества по време на управление. Отнети са 8 шофьорски книжки. Прекратени са 8 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива  употребили алкохол и наркотици.
 
От 10 август е в ход операция, разпоредена от главния секретар на МВР по засилен контрол на пътното движение. Тя ще продължи до 30 септември, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм.

Полицаи иззеха голямо количество канабис от частен имот в сливенско село (СНИМКИ)

В ОД на МВР са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

Продължава контролът по пътна безопасност в малките населени места и общински пътища.