/ netinfo
От 1 юли до 31 август на територията на страната се провежда акция „Безопасно лята” в изпълнение на разпореждане на отдел „Пътна полиция” при ГДНП с цел осигуряване на безопасното движение и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци. В хода на кампанията са предвидени редица инициативи, свързани с превенция и контрол. 

Близо 1500 нарушения на пътя за седмица на територията Сливен

В тази връзка през изминалата седмица е осъществена акция „Алкохол и Неправоспособни” от сектор „Пътна полиция”-Сливен. През нощта на 14 срещу 15 юли са извършили проверки на водачи по главните пътища в община Сливен, като и в малките и отдалечени населени места.

Осъществен е контрол в селата Бяла, Новачево, Стара река, Сотиря, Чинтулово и други. Екипите на пътна полиция са проверявали главно за правоспособност и употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества. Проверени са 108 автомобила и 124 лица.  

42 шофьорски книжки са отнети за една седмица в Сливенско

Констатирани са 26 нарушения на ЗДвП. Установени са двама водачи, употребили алкохол, като единият е с алкохол над 1,2 промила, за което е започната бързо производство. Двама са неправоспособните,а един е бил без застраховка. Съставени са обща 10 акта и 12 фиша. Иззети са 3 свидетелства за управление на МПС. Прекратени са две регистрации.

През изминалата седмица на територията на ОД на МВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков и в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”.

Намаляват катастрофите в Сливенско

Екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2081 моторни превозни средства, и 2108 лица. Полицейските служители са констатирали 1130 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 369 нарушения на скоростните режими. За седмицата са издадени 483 електронни фиша. За други нарушения са съставени 655 фиша. Актовете са 84. За неправоспособност са съставени 6 акта.

Спад на тежките пътни произшествия

7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 2 от тях са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 3 са употребилите наркотични вещества по време на управление. Отнети са 17 шофьорски книжки, като 5 от тях са на водачи без застраховка Гражданска отговорност. Прекратени са регистрациите на 6 автомобила.

Операциите по пътна безопасност продължават. Контролът е  по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, застраховка Гражданска отговорност, употреба на алкохол и наркотици, използване на обезопасителните системи и други.
ОД на МВР-Сливен