/ dariknews.bg/архив
Без загинали през юни в област Сливен
От началото на юни са регистрирани с 32 пътни произшествия в Сливенска област. Тежките катастрофи са 8, като за 2017 година те са били 30 с 5 загинали и 39 ранени. За същия период на тази година няма загинали при пътни инциденти, ранените са 13. Това съобщи  Началника на сектор „Пътна полиция” в Сливен Илиян Николов.

Намаляват катастрофите в Сливенско

Значително е завишена дейността по осъществяване на административно наказателната дейност. За един месец са издадени общо 4329 актове, електронни и други фишове, което е с 1000 повече от месец юни миналата година. Проведени са 12 операции по метода на широкообхватния  контрол. Предстои тежък сезон по отношение на пътната безопасност, отбеляза Николов.

Полицейските служители проверяват за невръчени фишове

Летните месеци са изключително натоварени, затова са предвидени редица инициативи. Работи се в рамките на две национални кампании „Ваканция, да пазим децата на пътя”,  „Безопасно лято”, както и акции по графика на европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, които ще продължат до края на месец август.

Близо 2000 нарушения на пътя за седмица

Предвидени са специализирани операции за недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол, наркотични  или упойващи вещества.

Засякоха нерегистрирани автомобили

Предстоят операции по контрол на двуколесните превозни средства- мотоциклети, мотопеди и велосипеди. Засилен контрол ще има, както по автомагистрала Тракия и главните пътища, така и по междуселските и общински пътища.