/ Деян Герговски
Полицейските служители проверяват за невръчени фишове по време на проверките
Продължават операциите по контрол и пътна безопасност на територията на област Сливен. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона.

Контролът е по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, застраховка Гражданска отговорност,  използване на обезопасителните системи и други.
 
Засякоха нерегистрирани автомобили

От 4 до 10 юни са проверени 665 водачи. Установени са трима, употребили алкохол, като двама са били с алкохол над 1,2 промила, и седем водачи с наркотични вещества. 13 шофьорски книжки са отнети за неплатени глоби, 8 водачи са нямали застраховка Гражданска отговорност.

Водачите и пътниците в автомобилите са проверявани за невръчени фишове. По време на операцията полицейските служители са връчвали 46 електронни фиша.
 
Намаляват катастрофите в Сливенско, двойно повече актове и фишове

През изминалата седмица екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2462 моторни превозни средства, и 2610 лица, в това число и проверените по време на TISPOL. Полицейските служители са констатирали 1744 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 620 нарушения на скоростните режими. Стационарната камера на изхода на Нова Загора е заснела 71 нарушения, с мобилните камери само в Сливен за една седмица са заснети 409 нарушения.

25 шофьорски книжки са иззети за седмица в Сливенско

С останалите технически средства, разпределени в районните управления са установени в Котел - 48, Твърдица-92. За седмицата са издадени 742 електронни фиша. За други нарушения са съставени 1021 фиша. Актовете са 103. За неправоспособност са съставени 7 акта.