/ Дарик,архив
Значително намалява броят на катастрофите в Сливенска област, но се увеличава броят на ранените. Това съобщи Началника на сектор „Пътна полиция”  в Сливен Илиян Николов. От началото на 2018 до момента са станали 287 катастрофи, спрямо 317 за 2017 година. Тежките пътни инциденти са 37, с 12 убити и 38 ранени. Общият брой на пътните произшествия е намалял с 30 в сравнение с 2017 година.

Спад на катастрофите, ръст на загиналите в Сливенско

Административно наказателната дейност е скочила двойно, подчерта Николов. От началото на годината съставените актове и фишове са 16153, за същия период на 2017 година те са били 8601. „Силите ще бъдат съсредоточени на автомагистрала „Тракия” и главни пътища І-6 и ІІ-66, където се очаква голям поток от автомобили през целия летен сезон”, коментира още Илиян Николов.

25 шофьорски книжки са иззети за седмица в Сливенско

Предвиждат се специализирани операции по контрол на скоростта, използването на предпазни системи в автомобилите, правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, както и засилен контрол над автомобилите, осигуряващи обществен превоз, товарните автомобили и водачите на двуколесни превозни средства.