Двучасова полицейска операция за пътен контрол
Двучасова полицейска операция за пътен контрол / БГНЕС, архив
По-малко катастрофи, но с повече ранени отчитат от КАТ Сливен. 287 катастрофи са станали от началото на годината до сега на територията на областта. Те са с 30 по – малко в сравнение със същия период на миналата година 2016 , когато на пътя са станали 317  произшествия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция”  гл. инспектор Илиян Николов.

Тежките инциденти от началото на тази година са 37, с 12 убити и 38 ранени. Двойно е скочила административно наказателната дейност. От началото на 2018 година съставените актове и фишове са 16153, за същия период на 2017 година те са били 8601. Предстоят пътни акции на автомагистрала „Тракия” и главни пътища І-6 и ІІ-66, където се очаква голям поток от автомобили през целия летен сезон.

Предвиждат се специализирани операции по контрол на скоростта, използването на предпазни системи в автомобилите, правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, подчерта още Николов.

Засилен е  контролът над автомобилите, осигуряващи обществен превоз, товарните автомобили и водачите на двуколесни превозни средства. Максимално се използват техническите средства за контрол на скоростта. Изпълняват се указания за контрол на ученическите превози по време на екскурзии и други мероприятия, каза още началника на КАТ Сливен  гл. инспектор Илиян Николов.