/ ОД на МВР-Сливен
Проведе се спецакция на полицията в Сливен по пресичане на наркорозпространението. Акцията е осъществена на 15 август на територията на община Сливен с цел противодействие на производството, разпространението и употребата на наркотични вещества.

Полицаи иззеха голямо количество канабис от частен имот в сливенско село (СНИМКИ)

Полицейски сили на сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ и сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Сливен, „Криминална полиция“ и група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен са извършили редица проверки на лица, частни домове и превозни средства.

Иззеха 6 растения канабис в местността „Мочурите“

В хода на операцията на пътя Сливен-Ямбол, в района на село Крушаре, е спрян за  проверка лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 48-годишен мъж от град Ямбол. В автомобила е намерен и иззет стъклен съд, съдържащ бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин.

При извършване на процесуално-следствени действия на адрес в град Сливен за установяване на забранени от закона наркотични вещества е намерен плик, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е намерено в 25-годишна жена, обитаваща жилището. Жената не е криминално проявена.

След мащабна акция в Сливенско: Разкрити престъпления, иззети наркотици и задържани лица (СНИМКИ)

Около 22:50 часа на булевард „П.Хитов“ е извършена проверка на 27-годишен мъж от град Сливен. Той е управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на наркотични вещества - метамфетамин, установено с техническо средство „Драг тест 5000“.

Проведе се среднощна операция „Алкохол и Неправоспособни” в Сливен

При личния обиск в него е намерено и иззето хартиено пликче, съдържащо амфетамин. Те са задържани за 24 часа. Двамата не са криминално проявени. Образувани са три досъдебни производство за държане на наркотични вещества и едно бързо производство за управление на МПС след употреба на наркотици.  

Операциите по установяване на лица, занимаващи се с производство, разпространение и употреба на наркотици на територията на ОД на МВР-Сливен продължават.