/ ОД на МВР-Сливен
С цел ефективно противодействие на конвенционалната престъпност и обезпечаване сигурността на гражданите на територията на ОД на МВР-Сливен бе проведена специализирана полицейска операция. Акцията е разпоредена от Главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.
 

акция
ОД на МВР-Сливен


Акцията е осъществена в периода от 6:00 часа на 23 юли до 22:00 часа на 24 юли от 236 полицейски служители на районните управления в областта с 56 автомобила  и със съдействието на 16 служители на Зонално жандармерийско управление-Бургас. 

1141 нарушения са констатирани за една седмица в Сливенско

В хода на операцията са проверени 3595 лица и 2388 моторни превозни средства.
Извършени са проверки на заложни къщи, игрални зали за хазарт, автоморги и сервизи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и търговски обекти.
 

акция
ОД на МВР-Сливен


Осъществен е контрол на 318  лица от криминалния контингент. За двата дни на операцията са разкрити 11 кражби, образувани са 8 досъдебни и 7 бързи производства. В поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 14 лица. Издирени са 15. Съставени са 757 акта за различни нарушения и 55 протокола за предупреждение по Закона за МВР. 

Проведе се среднощна операция „Алкохол и Неправоспособни” в Сливен

В рамките на полицейските действия на територията на Районно управление-Нова Загора при проверка на лек автомобил от специално изграден тайник е иззет плик съдържащ около 10 грама метамфетамин.
 

акция
ОД на МВР-Сливен


При последвалите процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен на адреси в град Нова Загора и Сливен са намерени и иззети наркотични вещества- марихуана и метамфетамин, големи парични суми в евро и лева, електрона везна, златни накити и множество електроуреди-телевизионни приемници, преносими компютри, музикални уредби и други.

Иззеха цигари и тютюн без акцизен бандерол

Задържани са извършители на опит за кражба от пощенски клон в град Сливен.
Задържан е мъж от Стара Загора извършвал кражби от търговски обекти в сливенските села Тополчане и Ковачите. В частен имат в гад Сливен е разкрит случай на отглеждане на канабис. Иззети са 5 растения.

Образувани са досъдебни и бързи производства за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества, алкохол и неправоспособност. Иззети са шофьорски книжки и са прекратени регистрации на автомобили. 
ОД на МВР-Сливен