Отбелязаха Международният ден на правото да знам в Ямбол
Отбелязаха Международният ден на правото да знам в Ямбол / netinfo

С дискусия на тема ”Имам правото да знам” бе отбелязан Международният ден на правото да знам в Ямбол. По време на форума бяха връчени награди на отличилите се участници в конкурса за есе на тема „Искам да знам”.

Областният управител Николай Пенев учреди награда, носител на която е 19 - годишната студентка по журналистика в СУ”Климент Охридски” Десислава Желева.

Регионалният координатор на Програма „Достъп до информация” в Ямбол Дияна Бончева запозна младежите с историята на отбелязването на Международния ден на правото да знам в национален и световен мащаб.Учащите научиха кои са отличените институции от област Ямбол, носители на награди по повод Международния ден, запознаха се със Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/ и неговото прилагане от държавни и общински институции.

Срещата-дискусия, организирана по инициатива на регионалния координатор на Програма „Достъп до информация” се състоя със съдействието на областния управител на област Ямбол, Държавната агенция за младежта и спорта, евродепутатът Кристиан Вигенин, Програма „Достъп до информация”.

Във форума участие взеха и заместник-областните управители Цветан Съйков и Орхан Юсеинов.