Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи присъда от 14 години затвор на мъжа, който умишлено предизвика катастрофа край сливенското село Крушаре през ноември 2021 г., в която загина 19-годишен младеж.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас. Припомняме, че до фаталния инцидент се стига, след като в нощно заведение между 26-годишния мъж и 19-годишния възниква конфликт за момиче. 

Близките на жертвата в Крушаре след фаталната гонка искат още арести и справедливост

Впоследствие прераства в спор в социалните мрежи и уговорка да се видят на следващия ден, за да си уредят сметките. Конфликтът обаче ескалира, след като 19-годишният младеж и баща му си тръгват със семейния автомобил.

Хюсменов ги последва, настига и блъска с колата си веднъж, а при втори удар ги засича със скорост около 85 км/ч. Това довежда до фаталния сблъсък, в който младежът загива, а баща му е с нанесена средна телесна повреда.

Припомняме, че случаят доби широк обществен отзвук, като бяха организирани и протести пред Съдебната палата в Сливен с искане за справедлива присъда. 

Първоначално Окръжният съд наложи наказание от 7 години „лишаване от свобода“ на мъжа. Присъдата бе протестирана от наблюдаващия прокурор. Апелативните съдии в Бургас уважиха протеста на прокуратурата и увеличиха двойно наказанието.

ВКС окончателно го потвърди, а мъжът вече е приведен в бургаския затвор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мира Безус, БТА