19-годишно момче е загубило живота си при автомобилна катастрофа до Сливен. 

Инцидентът е станал преди седмица след свада между младежи заради момиче, предава NOVA. Близки и роднини на загиналия смятат, че катастрофата е умишлено предизвикана. Автомобилът, в който е било загиналото момче, е бил блъснат целенасочено, след което е последвала катастрофата, при която загива 19- годишният Петър Досев.

По случая има повдигнато обвинение. Близки и роднини на загиналия се притесняват случаят да не бъде потулен. Считат, че става дума за тежко криминално деяние и нападение.

Катастрофа в Сливенско взе жертва, има задържан

Свадата започнала в дискотека. Компания момичета са били притеснени от младеж, който в последствие е задържан. Хронологията на случилото се разказа майката на едно от момичетата, което е било приятелка на загиналия Петър.

„Хюсеин се е държал грубо и арогантно с Ванеса, при което тя му удря шамар. Той почва да й вика и да я блъска. Ванеса търси управителя на дискотеката, за да му бъде направена забележка, през това време Хюсеин си тръгва. Дъщеря ми също се прибира вкъщи”, майка на приятелката на загиналото момче.

След като момичетата си тръгват от дискотеката, Петър разбира от приятелката си за случилото се. Младежът търси начин да защити честта и достойнството на Ванеса. Петър звъни на баща си, без да търси конфликт.

Повдигнаха обвинение за убийство на шофьора от катастрофата в Крушаре

„Стигнахме до Крушаре. В началото ни чакаха с пистолети и бухалки. Бяха агресивни. Започна гонка, която продължи кратко. Те ни изблъскаха от пътя и се ударихме в дървото.

Опитах да си извадя детето, защото беше заклещен. Казваше ми, че не може да диша. В този момент започнах да ме удрят по главата”, разказва бащата на загиналия Петър.

Линейка пристига на място и отвежда младежа, който издъхва на път за болницата. А за Десислав трагедията е огромна, защото в рамките на две седмици, освен единственото си дете, губи и съпругата си. 
nova.bg