Лесово
Лесово / Митници
1028 кутии / 20 560 къса/ контрабандни цигари и 9 кг тютюн за пушене в тайници в шофьорски кабини и по двигатели на товарни автомобили откриха служители от митнически мобилни групи и гранични служители на ГКПП Лесово през последните дни. Открити са при отделни митнически проверки на 7 товарни автомобила, превозващи стоки от Турция за България и други държави от ЕС.

За нарушенията са съставени 7 акта по Закона за митниците срещу  петима  турски граждани, един румънски и един български гражданин. От отделните нарушители са задържани парични средства в различен размер от 384 до 2 880 лева  за обезпечаване на вземанията по актовете.
 
Митничари спряха хиляди кутии цигари в кашони с хладилници

При един от случаите, на 30 октомври, 100 кутии без акцизен бандерол са открити от екип на митническа мобилна група в кухини в таблото в шофьорската кабина на камион с чуждестранна регистрация, управляван от турски гражданин. Камионът е превозвал текстил от Турция за Румъния през България.
 
На 29 октомври, във фабрични кухини в таблото на камион с българска регистрация, превозващ текстил от Турция за България и управляван от български гражданин, служители от митническа мобилна група откриват 90 кутии цигари от четири различни търговски марки.
 
428 кутии контрабандни цигари от пет различни търговски марки са иззети от тайник в шофьорската кабина на  камион с румънска регистрация. Товарният автомобил, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП Лесово на 26 октомври. Превозвал е двигатели на автомобили от Турция за Румъния през България.

ГКПП "Лесово": Задържаха голямо количество недекларирани парфюми

Екип от митническа мобилна група извършва проверка на камиона, товара и личния багаж на шофьора. При проверката,  митническите служители откриват,  че фабрична кухина в задната част на шофьорската кабина, между стената и кората на кабината, е пригодена за тайник-тип двойна стена, пълен с цигари.
 
На 23 октомври, са открити 180 кутии цигари също в тайник в задната стена на шофьорската кабина на друг камион с турска регистрация, превозващ текстил, лепила и авточасти от Турция за Германия през България.
 
Още 60 кутии цигари и 60 пакета с по 50 грама тютюн за пушене са иззети на 22 октомври от подобен тайник в друг камион с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Великобритания.
 
На 20 октомври са открити  170 кутии цигари под предния капак и около двигателя на товарен автомобил с авточасти от Турция за Унгария. Същия ден са задържани от митническа мобилна група и 120 пакета с общо 6 кг тютюн за пушене марка  в тайник в задната стена на шофьорската кабина на камион с групажна пратка от Турция за Обединено кралство Великобритания.