/ netinfo
Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 2928 кутии с валиден български бандерол, които превозвач на бяла техника опитал да пренесе, укрити в кашони на хладилници.
 
Товарен автомобил с българска регистрация бил спрян за проверка на излизане от страната през граничния пункт Оряхово на 15 октомври. Шофьорът представил документи за превоз на хладилници от България за Великобритания
 
Митничари на Лесово откриха контрабандни цигари в тайници на три камиона

Превозното средство обаче било отклонено за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал укрити стоки в кухини в предния край на кашоните с хладилници. При извършената физическа проверка от местата са извадени общо 2928 кутии цигари с български акцизен бандерол от различни марки. Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство.
 

netinfo


Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство. Работата по случая  продължава.