Избраха Полицай на ноември
Избраха Полицай на ноември / ОДМВР Сливен

Добрин Койчев, инспектор в сектор "Противодействие на криминалната престъпност към ОД на МВР – Сливен е Полицай на месец ноември. Той бе номиниран сред други свои колеги за разбиване на нарколаборатория в сливенския квартал „Република” и последващо разкриване на лаборатория за производство на синтетични наркотици в село Калояново.

След постъпила информация, че 38-годишен мъж от Сливен се занимава с производство и разпространение на наркотични вещества от типа пико, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР установили, че в апартамент в сливенския квартал „Република“ е организирана лаборатория за производство на наркотични вещества.

На 30 септември, при претърсване в жилището, обитавано от 37-годишен мъж, са намерени и иззети около 350 милилитра субстанция, реагираща на амфетамин и прекурсори. След разбиването на лабораторията в кв. „Република“ криминалистите установили, че има изградена друга в сливенското село Калояново, в дома на двама братя. На 5 ноември жилището им е претърсено. Двамата са задържани в момент на производство на метамфетамин. Конфискувана е приблизително 500 милилитра субстанция, подложена на топлинна обработка. Иззети са и прекурсори, медикаменти и вещества, необходими за получаване на синтетичния наркотик, известен като пико. При последвало на 6 ноември претърсване в дома на организатора са намерени и иззети 40 таблетки амфетамин и 3 грама метамфетамин.

Инспектор Койчев е служител в системата на МВР от 2005 година. От 2009 г. е в криминална полиция в районното полицейско управление, а от миналата година- в Сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР.

Наградата Полицай на месеца се връчва след гласуване на журналисти от Сливен. Традицията е поставена преди 11 години и се осъществява съвместно с Община Сливен.