/ ThinkStock/Getty Images
След близо месец работа криминалисти от полицията в Търговище установиха извършителите на измама на стойност 700 лв. на възрастна жена от търговищко село, осъществена под предлог за извършване ремонт на покрива на селскостопанска постройка до къщата й. 

92-годишна жена от Попово даде 11 000 лева на ало измамници

Това са трима души от Игнатиево, община Аксаково, област Варна - мъж на 29 години, мъж на 20 години и мъж на 30 години. На 27 септември, 73-годишна жена от с. Макариополско, община Търговище, се обадила по телефона за връзка, който взела от залепена на ел. стълб в селото й обява за извършване на ремонтни дейности на покриви. Отговорилият й се представил за член на бригада от съседна област, и й казал.че им е необходимо известно време, докато пристигнат.

Пристигналите на следващия ден трима непознати „майстори“ огледали покрива на постройката, определили стойността на ремонта и поискали от собственичката сумата от 700 лв. предварително като капаро. След като не се върнали в уговорения за началото на ремонта срок, а на мобилния номер за връзка вече никой не й отговарял, жената подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителите са възстановили на възрастната жена отнетата й сума.

От ОД МВР-Търговище съветват гражданите от областта при наемане на работници, които да извършват различни видове ремонтни дейности в жилищата им, първо да се уверят в тяхната самоличност, както и по възможност при подобни сделки да плащат пари за вече свършена работа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари