/ dariknews.bg
92-годишна жена от Попово даде 11 хиляди лева на телефонни измамници. На 8 октомври, около 11:00 часа в неизвестен се обадил на стационарния й телефон поискал съдействие за операция по задържането на извършители на телефонни измами.

Задържаха трима, участвали в телефонни измами за над 150 000 лева (СНИМКИ)

Като било нужно жената да даде пари. След като "помогнала" се оказало, че самата тя всъщност е жертва.

От ОД на МВР-Търговище отново напомнят на гражданите, че не съществува практика полицията да иска парични суми от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. От дирекцията призовават хората да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за задържане на извършители на престъпления, тъй като полицейските органи никога не търсят съдействие от гражданите по този начин.

Телефонни измамници атакуват Шумен, представят се за доктори и полицаи  

Хората от областта ни трябва да знаят, че ако на телефона си получат обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител, и ги помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта е необходимо „само“ да предадат наличните си  спестявания и златни накити, то спрямо тях се извършва опит за измама. 

При получаването на подобно обаждане е необходимо те незабавно да потърсят  контакт с близките си и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, и под никакъв предлог да не предоставят пари и ценности на непознати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.