телефонна измама
телефонна измама / / / ThinkStock/Getty Images
84-годишна жена от поповското село Кардам е станала жертва на телефонни измамници.

Те са се обадили на самотноживееща жена от селото и я убедили, че са нужни пари, за да бъдат освободени нейни роднини, задържани за причиняване на катастрофа.

Обаждащият  се е представил за полицейски служител от съседна област, и обяснил, че близките й са причинили пътен инцидент, в който е загинал човек.

По думите му за освобождаването на роднините й била необходима определена парична сума. Жената дала 1700 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.

От ОД МВР-Търговище апелират към гражданите на област Търговище да не се доверяват на случайни хора, осъществили контакт с тях по телефона или пък в личен разговор, и в никакъв случай да не предоставят парични суми на непознати,  представили се за длъжностни лица – независимо по какъв повод.

В случай че гражданите получат подобно телефонно обаждане, е необходимо своевременно да уведомят за това съответните полицейски органи на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, както и да потърсят своите близки. Необходимо е хората, които имат възрастни роднини, често да им напомнят как случайно може да станат жертва на измами, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.