Задържаха 15-годишен, откраднал 6 автомобила и ги изоставил
Задържаха 15-годишен, откраднал 6 автомобила и ги изоставил / Dariknews.bn

Полицията в Шумен залови 15-годишен младеж, който е откраднал 6 леки автомобила, след което ги изоставил. Това съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

На 11 септември младежът отнел лек автомобил "Форд", паркиран на ул. "Спартак". По-късно колата е била открита изоставена на ул. "Средна гора" с липсващи две гуми с джантите. Същият ден е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил "Ауди" паркиран на ул. "Априлско въстание" и намерен катастрофирал на същата улица.

5 дни по-късно е бил  откраднат лек автомобил"Нисан", паркиран на ул."Ген. Драгомиров". Автомобилът е намерен изоставен до бл. № 42 на същата улица с липсващи инструменти. На 18 семптември колата отново била открадната. След подаден сигнал автомобилът е засечен от автопатрулен екип на СОД в района на бл. 24 на ул. "Ген. Драгомиров", но водачът скача в движение и успява да избяга и да се укрие.

Същия ден противозаконно е отнет лек автомобил ВАЗ, паркиран на ул. "Раковска" № 60 и след издирвателни мероприятия колата е намерена изоставена без липси на ул. Боровец. Два дни по-късно от ул. "Акация" е откраднат лек автомобил "Опел Омега" и по късно намерен изоставен без липси на ул. "Ас. Златаров". На 20 септември от паркинг пред шуменската болница е бил отнет лек автомобил  "Рено 5", колата е била намерена в края на града по пътя за с. Новосел.

След направените щателни огледи на местопроизшествията и отнетите автомобили са намерени веществени доказателства, които насочили полицаите към  15-годишния извършител, който е от Шумен.  Предприети са действия по  издирването му. Вчера полицаите установили местонахождението на момчето, при задържането му обаче то оказало съпротива и направило неуспешен опит да избяга. Момчето е криминално проявено, извършител на десетки кражби на територията на гр. Шумен, Нови пазар, Провадия, Пещера, Септември. За извършените от него престъпни деяния е предаван към местните Комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 15-годишният младеж е настаняван във възпитателни училища, от където многократно е бягал. В момента е приведен в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в гр. Варна, допълват от полицията.