/ Мрак Арт/ Фейсбук група „Аз обичам Варна”
Окръжната прокуратура в Търговище задържа обвиняем, издирван с ЕЗА от съдебните власти в Кралство Белгия, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. 

Задържаха мъж и жена след акция за наркотици

27-годишен мъж е бил задържан от Окръжната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа с цел явяването му в съда. Обвиняемият е издирван от Кралство Белгия по силата на Европейска заповед за арест, издадена от съда в белгийския град Льовен.

Окръжната прокуратура в Търговище е внесла искане в Търговищкия окръжен съд за задържането и предаване на обвиняемия на съдебните власти в Кралство Белгия. Искането ще бъде разгледано по-късно днес в съда.

27-годишният български гражданин се издирва от белгийските съдебни власти с цел наказателно преследване за участието му в организирана престъпна група, занимаваща се с производство на упойващи вещества чрез засаждане и отглеждане на канабис.

Петима в ареста заради наркотици (СНИМКИ)

Престъплението е извършено в периода от 11 февруари до 23 май тази година и се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години. Ако виновното лице е ръководило престъпното сдружение, наказанието му е от 15 до 20 години затвор по законите на Кралство Белгия.

Според прокуратурата съществува реална опасност той да се укрие, тъй като веднага след извършване на престъплението е напуснал територията на Кралство Белгия и не е бил открит, за да участва в наказателното производство по случая, по който има задържани и други българи.

В белгийския град Льовен и на други места престъпната група отглеждала 600 растения марихуана.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.