/ Dariknews.bg
Петима са задържани за притежание на наркотични вещества след извършени проверки на 28 март на различни места в Шумен.

Около 14:00 часа на ул. “Ген. Драгомиров“ в града за проверка бил спрян водач на лек автомобил Киа „Спортидж“ с шуменска регистрация. На водача бил извършен личен обиск по време на който са намерени и иззети около 6 грама канабис.

В автомобила бил намерен още около един грам канабис. Мъж на 26 г. е задържан за срок до 24 часа. При проверката било установено, че лекият автомобил ползван от него е с пренабити идентификационни номера.

Автомобилът бил иззет с протокол. Предстои да му бъде извършен допълнителен оглед. Образувано е досъдебно производство.

В претърсването участваше и полицейско куче
Dariknews.bg

Малко след 14:00 часа на ул. “Подполковник Калитин“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ 318 I с шуменска регистрация. Зад волана бил мъж на 19 г. от Шумен.

При извършения личен обиск в него е намерен около един грам канабис. Проверен бил и пътникът в автомобила на 34 г. В шуменецът били намерени около 2 грама канабис и около 2 грама амфетамин.

Последвало претърсване в дома на мъж по време на което са намерени и иззети още около 4 грама канабис и саморъчна свита цигара канабис. Двамата са задържани в полицейското управление в Шумен. 

В претърсването участваше и полицейско куче
Dariknews.bg

Около 20:40 часа на 28 март в района на градската градина в Шумен била извършена полицейска проверка на местните жители - на 20 г. и на 28 г. Намерени били около два грама чай за пушене и бяло вещество - по техни данни амфетамин.

Задържани са за срок до 24 часа. Образувано досъдебно производство.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.