/ ThinkStock/Getty Images
Двама души са задържани за срок до 24 часа в резултат на проведена на територията на град Търговище специализирана полицейска операция  за противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, осъществена от служители на полицията в Търговише и Сливен.

Хванаха дилър на наркотици

За установените в хода й престъпления са образувани две досъдебни производства: едното - за притежаване на наркотични вещества с цел разпространение, както и бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Петима в ареста заради наркотици (СНИМКИ)

На 2 май, при извършена полицейска проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“ - управляван от 24-годишна жена от с. Веренци, Община Омуртаг е установено, че същата управлява автомобила след употреба амфетамин и метамфетамин, 

Двама души дрогирани зад волана

По време на проверката е установено още, че возещ се в автомобила 35-годишен мъж от с. Тича, Община Котел държи у себе си два вида наркотични вещества - 4 грама метамфетамин и 3 грама канабис.

След претърсване в дома му в с. Тича са иззети следните наркотични вещества: 10 грама канабис, 8 грама метамфетамин, 15 капсули и 5 таблетки екстази. 35-годишният мъж и водачката на лекия автомобил са задържани. 

И двамата са известни на полицията, мъжът е осъждан.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари