/ Борислав Курдов
С церемония по първа копка бе даден старт на мащабния проект за обновяване и модернизиране на Детска градина №7 „Снежанка” в Търговище. Домакини на проявата бяха кметът на общината д-р Дарин Димитров и директорът на градината г-жа Даниела Райкова.

„Нека да се радваме на всяка първа копка все едно тя е в собствения ни дом”, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и допълни, че един от най-важните му приоритети е именно модернизиране на образователната инфраструктура в община Търговище.
 

Ремонт детска градина Снежанка
Борислав Курдов


В рамките на една година ще бъде извършен цялостен ремонт на детската градина. Предвидена е смяна на цялата дограма, с което ще бъде спазена мярката за енергийна ефективност. Ще бъде направена хидроизолация на покрива, а на външните стени ще бъде положена минерална мазилка.

Предвидено е изграждането на рампа за инвалиди, подмяна на настилките в помещенията, изцяло нови санитарни възли, нов физкултурен салон и актова зала. Външното пространство също ще бъде облагородено чрез подмяна на тротоарните плочки.

Отпуснаха средства за реставрация на Хаджи Ангеловата къща в Търговище

Ремонтът на Детска градина „Снежанка” се извършва по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” на Община Търговище по Оперативна програма „Регионално развитие 2014-2020”.

Бюджетът, предвиден за строителните работи в детската градина, възлиза на 1 209 664,70 лв., а за оборудване и обзавеждане – 169 744,73  лв. (без ДДС). Срокът за приключване на дейностите по проекта е май 2019 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари