/ iStock/Getty Images
Организират летни занимания за деца и ученици в Шумен.

"Културни и спортни организации, извънучилищни центрове и читалища в община Шумен предлагат на децата и учениците различни възможности за оползотворяване на дните от лятната ваканция. Занятията ще са предимно на открито, с оглед на спазване на противоепидемичните мерки". Това съобщи на пресконференция заместник-кметът по образование и култура Найден Косев.

В Шумен записват за безплатните очни прегледи

ЦПРЛ-ОДК "Анастас Стоянов" организира от 28 юни до края на август тематични работилници по интереси, както и зелено училище в Природния парк "Шуменско плато". За учениците, които искат да спортуват, от 1 юли до 30 септември, ще работят и всички школи към Ученическата спортна школа "Хан Крум" - волейбол, футбол, хандбал, карате, художествена гимнастика, баскетбол и бокс.

Ще бъдат създадени и нови, временни групи за деца, които не са записани в школата. Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен организира за 15-та поредна година за шуменските деца през лятото Детска работилница за изкуство, с различни творчески ателиета и клубове - "Декупаж", "Роботко", "Археология", "Горско училище", "Млад полицай", "Народни танци", "Първа долекарска помощ", "Финансова грамотност", "Подводни морски приключения в библиотеката".

Преподаватели и студенти от Шуменския университет пък организират работилница за изкуство към Общинския младежки дом. С рисуване, моделиране, апликиране, гравиране, образователни игри, песни, танци, кино, екскурзии, посещения на забележителности и с много други забавления, читалища в общината ще осмислят ваканционните дни на децата.

"На сайта на Община Шумен, в раздел "Образование, наука и развитие", е публикувана подробна информация за всички видове занимания за децата през лятото", допълни Косев.
БТА