Какво може да ти докара на главата „дрифт“ в града?

/ Дарик Добрич
Освен ахканията на приятели и дълбоките впечатления на разбирачите от моторни спортове, всички "агресивни" техники на шофиране могат да донесат само бели на главата на шофьора. 

Такъв е случаят и с водач от Шумен, който освен, че ще се прости с книжката си за година, ще трябва да плати и 3000 лева глоба заради "дрифта" си. 

Лятото - на 6 юни, управляваният от него автомобил бил видян от двама патрулиращи полицаи да се "приплъзва" близо до кръговото на пл. България. 
 

Шофьор получи солена глоба, след завой с „ръчна“


Действието се развивало малко преди 1 часа през нощта, а колата първо се поднесла надясно, след което при изправяне на автомобилът се поднесъл наляво и продължил движението си.

Полицаите преценили, че водачът извърша т.нар. „дрифт“, заради което последвали автомобила и го спрели за проверка. Съставили акт, а наказателното постановление - било за отнемане на книжката за една година и 3000 лева глоба. 
 

За дрифт в града: 3000 лв. глоба и година без книжка


Шофьорът обжалвал пред районния съд в града и заради липса на доказателства, че е точно "дрифт", а не загуба на контрол, магистратите отменили постановлението. 

Решението обаче било обжалвано от полицията пред Административния съд и там вече е отново и окончателно потвърдено. Мотивите - никъде не е отбелязано, че "приплъзването" е заради висока скорост, мокра настилка или загуба на контрол. Така магистратите подкрепят тезата, че в случая водачът е допуснал виновно опасно шофиране.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари