Десните ще търсят отговорност за данъчен акт на община Шумен
Десните ще търсят отговорност за данъчен акт на община Шумен / netinfo

Заместник–кметът на община Шумен Сюлейман Бакиев трябва да си понесе отговорността и да бъде отстранен от длъжност, каза Свилен Вълканов, общински съветник от ДСБ по повод на публикация в шуменски вестник, според която на община Шумен е съставен ревизионен акт за близо 400 000 лв. Отговорност за това трябва да се търси и от общинския съвет, тъй като 40 общински съветници са били заблудени. Вълканов уточни, че също е бил заблуден, но той не е гласувал за приемане на актуализацията на бюджета.

Кандидатът за кмет на Шумен от "Коалиция за Шумен" Галин Терзийски определи допускането за съставянето на подобен акт като наглост и излагане пред гражданите. Той каза, че ако бъде избран за кмет ще разпореди тотална ревизия на финансите на общината. Проблемът, заради който доходите на гражданите не растат е основно корупцията, коалицията на десните ще бъде гарант за прозрачност при работата с общински пари, подчерта Терзийски.

Той поясни още, че всеки ревизионен акт на държавна структура, общинско предприятие и др. трябва да бъде внесен в прокуратурата. “Доколкото знам, въпреки голямия размер на сумата, такъв акт в шуменската прокуратура няма”, каза още Терзийски.