Д. Русева: Има много неясноти около предложението за Топлофикация
Д. Русева: Има много неясноти около предложението за Топлофикация / Дарик-Шумен

"Има редица неясноти в докладната записка за „Топлофикация" - Шумен", заяви по-рано днес председателят на местния парламент Даниела Русева. По думите й, има голяма разлика между първоначалното инвестиционно предложение и проектодоговора, който сега са представили от „Титан Пауър". Тя изказа недоволство и от това, че докладната е внесена в последния момент преди сесията, а именно вчера по време на заседание на постоянни комисии.

 „Докладната не е в интерес на общината, така както е направена", подчерта Русева. Предложението до съветниците се отнася до учредяване на право на строеж на когенератори в шуменския ТЕЦ. Според Русева не е изяснено възмездно или безвъзмездно право на строеж, то не е ангажирано със срок и се отнема правото на глас на общината и общинския съвет, който по закон трябва да играе ролята на принципал в дружества 100% общинска собственост, каквото към момента е „Топлофикация".

Според Русева има възможност от потенциалният инвеститор да бъде внесено и ново предложение. „Ако няма такова, според мен най-разумно е предложението на комисиите-докладната да бъде отложена и до 15 септември повече хора от общинския съвет и администрацията да се включат в този процес", допълни председателят на местния парламент.