Д. Дъбов: Ясно е вече новото мнозинство в Шуменския общински съвет
Д. Дъбов: Ясно е вече новото мнозинство в Шуменския общински съвет / netinfo
БСП спечели балотажите в 4 от общо 5 общини в Шуменско, където имаше втори тур, което е най-добрия резултат за столетницата в областта от 1992 година насам, това каза на пресконфереция днес областният лидер и шуменски депутат от БСП Димитър Дъбов. На нея присъства и новия кмет на Шумен Красимир Костов. Дъбов подчерта, че навсякъде в шуменските общини червените имат повече общински съветници, отколкото в предните мандати на местните парламенти.

Дъбов каза, че разговорите между групите общински съветници на БСП и НДСВ вече са приключили.Според него е налице мнозинство, с което новия общински съвет в Шумен да управлява ефективно. Ясен вече е и екипа на новия кмет, но той ще бъде обявен официално до няколко дни.

Депутатът подчерта, че на втория тур ДПС не е подкрепило кандидат – кмета на БСП Красимир Костов. Според  Дъбов, в етнически смесен район, какъвто е Шуменския, ДПС не може да бъде пренебрегнато то има своето място в новата общинска администрация.

Според Дъбов, в Шумен, червените са загубили в секциите, където са гласували предимно роми и турци, но пък са спечелили в квартали на Шумен и в села, където до сега не са имали превес.