/ Община Шумен
От началото на кампанията досега, за около месец вече са събрани близо един тон ненужни пластмасови капачки в Шумен. От общинската администрация благодарят на училища, детски градини, институции и граждани, които се включиха в благотворителната акция и подкрепиха инициативата на Сдружение „Аз вярвам и помагам“.

Шумен се включва в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки

На различни места в града са поставени пластмасови съдове за събиране на пластмасови капачки, които ще се предават за рециклиране. Всички, които желаят да се присъединят към кампанията, могат да използват контейнерите, поставени на входа в сградата на Община Шумен, областната администрация, Диагностично-консултативния център (ДКЦ 1), МБАЛ-Шумен, Младежкия дом, Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, ШУ „Еп. К. Преславски“ – централна сграда и в сградата на Педагогическия факултет, Медицинския филиал към МУ-Варна и в Радио Шумен. Гражданите, фирмите и учрежденията, които вече имат събрани капачки, могат да ги предават в двора на дивизията (бившето военно поделение) през централния вход, където има денонощна охрана.

Събраното количество ще бъде транспортирано  и предадено на организаторите на кампанията Сдружение „Аз вярвам и помагам“ на 13 април във Варна на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. С получените парични средства ще бъде закупена и дарена медицинска апаратура за най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов - Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.
 
 ДГ „Щурче“ откликна на апела на общинска администрация и се включи в националната благотворителна кампания „Аз вярвам и помагам“ за събиране на ненужни пластмасови капачки. Децата, родителите и персоналът обединиха усилия и предадоха над 200 кг в двора на дивизията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари