/ DarikNews.bg
Община Шумен се включва в благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“ за събиране на ненужни пластмасови капачки, които ще се предават за рециклиране.  От общинската администрация е изпратена покана до училищата, детските градини и извънучилищните образователни институции в града да се включат в инициативата.

Над 4 тона ненужни дрехи предадоха за месец в контейнерите за текстил

Специално изработени съдове за събиране на пластмасови капачки ще бъдат поставени на различни места в Шумен. Гражданите, фирмите и учрежденията, които също желаят да участват в кампанията или вече имат събрани капачки, могат да ги предават в двора на дивизията (бившето военно поделение) през централния вход, където има денонощна охрана. 
Събраното количество общината ще транспортира и предаде на организаторите на кампанията Сдружение „Аз вярвам и помагам“. Това ще стане на 13 април във Варна на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“.

С получените парични средства ще бъде закупена и дарена медицинска апаратура в най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов – Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари