/ iStock/Getty Images
Предстои да се направи аутопсия, за да се установи със сигурност какъв е вида на заболяването
Момченце на 6 години почина в търговищката болница, въпреки започналото лечение. Това потвърди директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков.

6-годишно дете е било лекувано в Русе от западнонилска треска

"Детето е починало в ранните часове. Предстои да се направи аутопсия, за да се установи със сигурност какъв е вида на заболяването. След това ще стане ясно и дали то е било опасно за хората, които са били в контакт с детето. В някой случаи на менингит има такава опасност", каза д-р Светулков

Диагнозата, която е поставена в търговищката болница, е менингоенцефалит. Детето е от Омуртаг, то е прието за лечение на 22 август по спешност с висока температура и зачервено гърло, последвани от припадък и гърч. Изпаднало в безсъзнание. Тъкмо тази клинична картина насочила медиците към тежката диагноза.

След смъртта на 6-годишно дете: Спешно изслушване на всички страни, готвят промени (ОБЗОР)

При приемането му в болницата е станало ясно, че детето не е ухапано от кърлеж или друго насекомо, за да има висока температура, нито пък е било получило някаква травма по тялото.

Имало и всички задължителни имунизации. Ако диагнозата менингоенцефалит бъде потвърдена официално, това ще бъде първият случай на болен от тази болест за годината в област Търговище.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари