/ Община Русе
“Общински транспорт” Русе ще вземе участие в Парада на ретро автомобили на 5 юни, събота, в Парка на младежта.

Дружеството предоставя тролей, който ще бъде превърнат в произведение на изкуството. Върху него ще рисуват професионални художници, жители и гости на Русе.

В преобразяването му може да се включи всеки желаещ без значение от уменията му по рисуване. След изрисуването тролеят ще продължи да се движи по улиците на града и да превозва пътници в цветната си премяна.

Русенци определят новото място за скейт площадка в града

Това е част от съвместния проект на Общински Транспорт Русе и Авто - мото клуб „РусчукЪ“ - „Изкуство на колела“. Идеята е да събуди любопитството на русенци към опазването на културно-историческото наследство, както и да направи по-привлекателна градската среда, приобщавайки алтернативни пространства за култура.
 
Седмият Парад на ретро автомобили и мотоциклети се организира от Общинската фондация „Русе - град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Община Русе. 
Към момента са получени над 70 заявки за участие от цялата страна и Румъния.

Очакват се атрактивни возила от София, Бургас, Стара Загора, Варна, Хасково, Добрич, Габрово и други. Регистрацията на участници продължава, включително и в деня на събитието.

Програмата предвижда сборният пункт да бъде от 9 ч. на кръговото кръстовище при Паметника Альоша, откъдето автомобилите и мотоциклетите ще бъдат насочени към мястото за паркиране.

Официалното откриване на Парада ще е от 10:00 часа на алея „Перистери“, където любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли и мотори.

Парадът на ретро автомобили и мотоциклети в Русе се реализира с подкрепата на БДЖ - Пътнически превози, „Доминекс ПРО“, мебелна фабрика „Евродом“, фирмите „Ауто хит“, „Балканцинк“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Холеман България“ , Товарни превози, Дунавски драгажен флот, Елина 97, „Вепа - 1“, „Ис Комерс“, „Милениум ВВ“, „Триано Русе“, „Омония“, Профимаркет, „Краси Автосервиз“, „Просервиз Русе“, ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС” и ОП „Комунални дейности”.
 
За да се забавляваме заедно безопасно в Парка на младежта, организаторите отправят молба към русенци и гостите на града да бъдат търпеливи и внимателни, и да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени.