/ netinfo
„Действахме като един екип. Това беше глобалната цел на нашата съвместна работа“. С тези думи приключи двудневната работна среща между екипите на Центровете за обществена подкрепа от Ценово, Борово и Две могили.

Приеха бюджета на Община Русе за 2019 г.

Служителите от трите социални институции представиха своите добри практики и дейности. По време на срещата управителите на центровете заложиха като водещи цели изваждането на екипите от стандартните стереотипи, опознаване и трупане на нов опит.

Всички участници активно се включиха в разрешаването на казуси. Те трябваше да демонстрират не само бързина и съобразителност, но и действия за работа в екип, координация и сътрудничество.

Управителите на центровете се обединиха около мнението, че работата в социалната сфера е изключително отговорна и понякога води до демотивация, до емоционално прегаряне и изтощение.

Повече средства за детски площадки осигурява Бюджет 2019

Затова обмяната на опит е добра и полезна практика. Срещата приключи с час по смехотерапия. Станислав Николов от Ценово по категоричен начин доказа, че смехът е здраве като се превъплати в три хумористични персонажа.

„С успех решавахме нестандартни проблеми и увеличихме доверието между екипите на трите центъра. С много позитивизъм излязохме от ролите, които представиха изцяло нашето истинско лице“, обобщи Зоя Костадинова, ръководител на институцията в Ценово.