Деца зарадваха възрастни хора
Деца зарадваха възрастни хора / netinfo
По инициатива на Младежкия клуб „Лидер“ в Новград се проведе първата благотворителна акция. Седем момичетата и момчета подготвяха в продължение на десетина дни ръчно изработени сувенири с коледна и новогодишна тематика.

Доброволците ги подариха на самотни хора и социално слаби граждани. „Идеята възникна спонтанно. Клубът ни е съвсем млад – само на няколко месеца. Всички членове приеха идеята присърце като отделиха средства и време, за да зарадваме възрастните и самотни хора в нашето село“, разказват Десислава Цветанова и Айджан Гюлвединова – основателки на младежкия клуб в Новград.

С голям успех премина концертът "Да празнуваме заедно"

Така празничното настроение за Коледа и Нова година озари повече от 80 души в населеното място. Кампанията се проведе с активното съдействие на кметството. „Важното е, че възрастните и самотните хора почувстваха добротата и топлината, повечето от тях бяха със сълзи в очите, че не са забравени“, сподели кметът на Новград Диана Копчева.

Зимна приказка сътвориха майстори на леда /Снимки/

Активисти на младежкия клуб след коледните празници организираха дискотека за всички деца и ученици. По този начин те осмислиха част от свободното време на подрастващите. И както повелява традицията във вихъра на танците на дансинга се появиха Снежанка и седемте джуджета.

Чувалът на Дядо Коледа беше препълнен с подаръци и лакомства за малките палавници. Няколкото часа с много игри, музика и забавления се изнизаха неусетно, а децата съвсем искрено си пожелаха преживяването да се повтори още преди да настъпи новата 2018 година.