И. Веселинов: От ГЕРБ ме атакуват, защото ще изхвърля Ваньо Танов от общинския съвет
И. Веселинов: От ГЕРБ ме атакуват, защото ще изхвърля Ваньо Танов от общинския съвет / netinfo
От ГЕРБ ме атакуват защото ще изхвърля председателя на общинската им група от Общинския съвет. Ваньо Танов има 4 неизвинени отсъствия, три от които са последователни. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация трябва да го отстраня от общинския съвет. Това заяви председателят на общинския съвет Искрен Веселинов.

Вярно е, че това, което се случи на вчерашната сесия не е позволено, но според закона то не е и забранено. „Много често се е случвало да обсъждаме и гласуваме точки, които са били вече гласувани, някои от тях и по настояване на ГЕРБ, но така се случва в живота”, каза още Веселинов.

Той попита и защо, след като от ГЕРБ са имали доказателства за това, че общински съветник има интерес да се гласува по определен начин, те не са го обяснили по време на заседанието или по време на обсъжданията в комисии. Председателят на общинския съвет обвини „герберите”, че нарочно са скрили тази информация, за да могат да търсят медийна изява. Той обеща също, че ако му бъдат предоставени доказателства ще вземе мерки срещу замяната на терена.

В досегашната история на Общинския съвет в Русе не се е случвало да бъде отстранен председател или съветник.